Tarihçe

Hastanemiz 1962 yılında sağlık merkezi olarak iki katlı yapılan bina 1986 yılında Devlet Hastanesi, 1989 yılında üçlü protokol ile F.G.A.M  olarak faaliyete geçmiştir.

Bu üçlü protokole göre Sağlık Bakanlığı; Bina, SSK; sintigrafi cihazı ve hormon çalışmaları için RİA cihazını vermek ve bu cihazların sarflarını karşılamak, KTÜ Tıp Fakültesi yetişmiş eleman yani uzman personel vererek protokolü tamamlıyordu.

F.G.A.M  bu üçlü protokol ile bir süre bölge insanına kaliteli hizmet sunmaya başlamıştır. Ancak belli bir zaman sonra önce KTÜ Tıp Fakültesi sonra SSK verdiği desteği geri çekmiştir. 2004 yılından itibaren sadece Sağlık Bakanlığı bünyesinde başka hiçbir kurumdan destek almadan kendi imkanları ile Fındıklı ve bölge  halkına hizmet sunmaya başlamıştır.

F.G.A.M yaklaşık 6000 m2 kapalı alan ile 4000 m2 açık alanda kurulmuş olup, 20 Eylül 2005 yılında yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır.Hastanemiz yeni binadaki tüm hasta odaları Fındıklı Hayırsever vatandaşları tarafından donatılmıştır.2008 Mart ayında hizmete geçen Hemodiyaliz ünitesi ,Rize li hayır sever işadamı TAHSİN USTA tarafından donatılmış ve yaptırılmıştır. Hastanemiz 25 yatak kapasite ile hizmet vermektedir. Hastanemizde tam donanımlı 2 ameliyathane, troit sintigrafi ünitesi, hemotoloji, hormon ve biyokimya labaratuvarı, radyodiagnostik labaratuvarı ve tam otomasyon sistemi mevcuttur.

Hastanemiz guatr araştırma hizmetleri yanında devlet hastanesi hizmetlerini yürütmektedir. Hastanemiz 2006 Eylül ayından itibaren Hekim Seçme Hakkı uygulanmaktadır.

Sağlığınızı korumak, sürdürmek, geliştirmek yada yeniden kazanmak amacıyla başvurduğunuz kurumumuzda 3 poliklinikte 2 uzmanlık dalında ayaktan ve yatan hasta  tedavi hizmeti yürütülürken, 24 saat Acil Servis ve Ambulans Hizmetleri verilmektedir.

Bu hizmetlerin devamını ve teknik desteğini sağlık, teknik ve idari hizmetler sınıflarına mensup yaklaşık 65 çalışan personelle sağlanmaktadır. Bunun yanında temizlik, güvenlik, tıbbi sekreter, yemek ve diyaliz hasta taşıma  işleri hizmet satınalınması yoluyla yaklaşık 35 personel ile sağlanmaktadır.